Sinan Gılava, Diageo Türkiye Ticari Direktörü Olarak Atandı

Diageo Türkiye bünyesinde 2023 yılından bu yana başarıyla görev yapan Sinan Gılava, Kerem Kadakal’ın Genel Müdür olarak atanmasının ardından şirketin yeni Ticari Direktörü oldu. Gılava, 1 Temmuz itibarıyla üstlendiği bu görevde, Diageo’nun yeni global operasyon modelinin Türkiye’nin iş öncelikleriyle uyumlu şekilde hayata geçirilmesine; sürdürülebilir büyüme odağıyla ticari stratejilerin geliştirilmesine, müşteri ve kanal yapılanmasının güçlendirilmesine liderlik edecek.

Hızlı tüketim ve telekomünikasyon sektörlerinin önde gelen şirketlerinde 20 yıla yakın deneyimi bulunan Sinan Gılava, Diageo Türkiye’nin yeni Ticari Direktörü oldu.

Diageo Türkiye’ye 2023 yılında Satış Stratejisi ve Planlama Direktörü olarak katılan Sinan Gılava, bugüne kadar satış mükemmeliyeti, ticari planlama ve performans yönetimi alanlarında yürüttüğü çalışmalarla Diageo Türkiye’nin büyüme hedeflerine önemli katkılar sağladı. Gılava, yeni görevinde Diageo Türkiye’nin tüm ticari operasyonlarını yönetirken; şirketin yeni global operasyon modelinin Türkiye’nin iş öncelikleriyle uyumlu şekilde hayata geçirilmesine, sürdürülebilir büyüme odağıyla ticari stratejilerin geliştirilmesine ve müşteri ve kanal yapılanmasının güçlendirilmesine liderlik edecek.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Gılava, hızlı tüketim ürünleri ve telekomünikasyon sektörlerinde 20 yıla yakın deneyime sahip. Kariyerine Danone’de başlayan Gılava, ardından 6 yıl boyunca görev yaptığı Unilever’de müşteri geliştirme ve satış fonksiyonlarında farklı roller üstlendi. Diageo Türkiye’ye katılmadan önce ise Vodafone’da 7 yıl boyunca ticari operasyonlar, ticari pazarlama, kanal geliştirme ve B2B satış stratejisi alanlarında kıdemli yöneticilik görevlerinde bulundu. Gılava, farklı sektörlerde edindiği zengin ticari birikimi Diageo Türkiye’nin büyüme yolculuğuna taşıyacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir