Google Partners Nedir?
Google AdWords ile yeterince uzun süre çalışıyorsanız, muhtemelen Google iş ortağı siteleriyle karşılaşırsınız. Bu terim genellikle pazarlamacılar tarafından yanlış anlaşılır ve onları kafalarını genel olarak karıştırır. Bu siteler resmi olarak Google ile alakalı mı? Hangi şekilde ortaklar? Google Partners olmalı mıyım? Birisi ilk etapta nasıl bir Google partners firması olur?
Orada çok kafa karıştırıcı sorularla, bunların bir kısmını ve hepsine yerleşme konusunda yardımcı olacağımızı düşündük. Bugün, Google iş ortağı sitelerine ve nasıl çalıştıklarına ayrıntılı bir bakış sunuyoruz. Bu sitelerin Google’a hangi ilişkide olduğunu, kullanıcıların ilk etapta nasıl kayıt yaptığını ve Google’ın bu ortakları nasıl kullandığını göreceğiz. Bu makalenin sonunda, Google partners sitelerinin sağlam bir kavrayışına ve büyük resme nasıl uyduğunu göreceksiniz.
Google görüntülü reklam ağı, Google’ın AdWords platformunu bugünkü başarıya dönüştürmesine yardımcı olan en eski kreasyonlarından biridir. Google AdWords’ün lansmanından 3 yıl sonra, 2003 yılında Google, Google AdSense olarak bilinen yeni platformunu başlattı.
AdWords ile AdSense’le ilgili yazılarımızı okursanız, bu ikisi arasındaki ana farkları bilmelisiniz. Ancak, yapmadıysanız, hızlı bir özet. İlk önemli fark, Google AdWords’ün reklamlarını kullanıcılara arama ağını kullanarak göstermek isteyen reklamverenler içindir. Google AdWords’ten farklı olarak, Google AdSense, Google’ın görüntülü reklamları ile web sitelerinden para kazanmak isteyen yayıncılar içindir.
AdSense ağının bir parçası olmak için, web siteleri bir iş ortağı olmak için belirli ölçütleri karşılayıp karşılamadıklarını görmek için Google üzerinden başvurmalıdır. Başarılı olmaları durumunda, bir web sitesinde ödeme yaparken bir yandan da reklam göstermeye başlayabilirler. Bu üçüncü taraf görüntülü reklam ağını tanıtarak Google, çok sayıda reklamveren çeken ağ erişimini artırmayı başardı.
Google Partners Firması Nasıl Olunur?
Bir Google iş ortağı sitesi olmak için, web sitelerinin Google ile başvurmaları ve uygun olup olmadıklarını görmek için manuel inceleme yapmaları gerekir. Herhangi bir web sitesi bir Google iş ortağı sitesi olmak için başvurabilir, ancak herkes kabul edilmez.
Ajansların sahip olduğu Google partners sertifikalarının aksine, web sitenize yerleştirilecek herhangi bir icon sembolü veya simge almazsınız. Bir site iş ortağı olmak, sadece Google adına reklamlar göstermenize izin verildiği anlamına gelir.
Artık bir Google site ortağının ne olduğunu ve birinin nasıl biri haline geldiğini biliyorsunuz. Sizin için karar vermek için burada olmamakla birlikte, kaydolmayı planlıyorsanız göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli şeyler var.
İlk şey, ne tür bir web sitesi olduğunuzu değerlendirmektir. Ürün ve hizmet satan profesyonel bir kurumsal web sitesi iseniz, muhtemelen bir ortak olmak istemezsiniz. Büyük şirketler ve işletmeler için profesyonel web siteleri, web sitelerinde üçüncü taraf reklamları göstermez ve siz de yapmamalısınız. Rakiplerinden biri sitenizde reklam göstermeye başladığında ne kadar müşteri kaybedeceğinizi hayal edin!
Google iş ortağı olan sitelere bakarsanız, bunların çoğunlukla haber siteleri ve bloglar olduklarını fark edeceksiniz. Mutlaka herhangi bir hizmet veya ürün satmayacaklar, bunun yerine başkalarının tanıtımını yapacaklar. Tarafınızda ikinci bir web sitesi varsa ve para kazanmanın kolay bir yolunu arıyorsanız, o zaman bir Google iş ortağı olmak sizin için olabilir. Bununla birlikte, zamanınıza değdiğinden emin olmak için önceden ne kadar trafik aldığınızı kontrol etmelisiniz.
Bir kullanıcı web sitenizdeki bir reklamı her tıkladığında ödeme yaptığınızdan, iyi para kazanmak için iyi bir trafik miktarına ihtiyacınız olduğu açıktır. Ayda birkaç bin ziyaretçi almak muhtemelen buna değmez. Aradan zaman ayırmak istiyorsan, en az 5,000 benzersiz aylık ziyaretçi öneriyoruz. Daha iyi bir gelir elde etme şansınız artar.
Teşekkürler, Google Partners ile alakalı bilgi edindim.