Türkiye’de bir yıl önce faaliyetlerine başlayan ve yerel servisleriyle dikkat çeken arama motoru Yandex, birinci yıl kutlamasında yeni müjdeler verdi.
Yandex Türkiye, Ritz Carlton otelinde düzenlediği bir basın toplantısıyla faaliyete geçişinin birinci yılını kutladı.
Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Yandex’in bir yıl içerisinde Türkiye internet dünyasına ve kullanıcılarına sunduğu ürün ve hizmetler tanıtıldı.
Birinci yıldönümünün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Mehmet Ali Yalçındağ:
“Şüphesiz ki Yandex, Türkiye’nin yeni arama motoru olarak Türkiye İnternet dünyasına hızla yeni bir soluk getirdi. Bir yıl gibi kısa bir sürede, bazıları Türkiye’de bir ilk olan, büyük ilgiyle karşılanan ürün ve servisleri bir bir kullanıcılarımıza sunduk. Bu konuda çok önemli bir rol oynayan Yandex Türkiye ekibine ve Moskova merkez ofisimizdeki arkadaşlarıma bir kere daha teşekkür ederim.” dedi.
Yalçındağ ayrıca “Çok yakında sınırsız e-posta kapasitesi sunan Yandex Mail’in altyapısını iş dünyasına ücretsiz olarak sunmaya başlayacağız” diyerek, yeni bir servisinin müjdesini verdi.
Türkiye’de İnternet kullanımıyla ilgili en güncel veriler paylaşıldı
Toplantının ikinci bölümünde ise kısa bir süre sonra yayınlayacağı ve Türkiye’de internet kullanımı ile ilgili olan yeni araştırmadan; masaüstü ve mobil cihazlarda internet kullanımı, en çok kullanılan işletim sistemleri, tarayıcılar ve mobil cihaz modelleri hakkında en güncel veriler paylaşıldı.
Paylaşılan veriler arasında, günün her saati kullandığımız mobil cihazların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelişi, en öne çıkan bilgiler arasındaydı.
Yandex Hakkında
Gelirinin yüzde 95’ini Rusya’dan ve içeriğe bağlı reklamcılıktan sağlayan Yandex’in ABD, Palo Alto, California’da web tabanlı arama teknolojileri geliştirmekte uzmanlaşan Yandex Labs adlı bir yazılım inovasyon laboratuvarı bulunmaktadır.
Eylül 2011’de Türkiye’de faaliyetlerine başlayan Yandex’in İstanbul’da açılan Türkiye ofisinde analistler, teknik destek uzmanları, çevirmenler ve diğer alanlarda uzmanlaşmış, büyük çoğunluğu Türkiye vatandaşı olan 50’den fazla uzman çalışanı Türkiye’ye özel ürünler geliştirmektedir.