Microsoft bu sefer karşımıza Windows 10 ile işletim sisteminin kullanışlı özelliklerini etkinleştirmek için işletme sistemini(OS) buluta her zamankinden daha fazla bağlamaya çalışırken çıkıyor. Bu da özel verilerinizin şirketin sunucularına yüklendiği anlamına geliyor.
Cihazlarımızın hangi bilgileri paylaşacağını denetleme yöntemleri elbette var ancak Microsoft’un amacı bu ayarları tek bir yerde bir araya getiren yeni bir web tabanlı gösterge paneli ile daha kolay hale getirmek.
Microsoft.com/privacy hesabına gidince Cortana’nın Not Defterine baktığınızda, burada saklanan bilgiler ile birlikte konumuzunu, arama ve göz atma geçmişinizi görebilirsiniz. Ses asistanı sizin için ilgi alanlarınızdan, planlanan toplantılarınıza ve yemek yemeyi sevdiğiniz yerlere kadar tüm bilgilerinizi saptayacak ve sizi şaşırtacaktır.
Cortana, Microsoft tarafından geliştirilen bir asistan. Başlangıçta Windows telefonları için geliştirildi ancak daha sonra Windows 10 ve Xbox One’da dahil olmak üzere Microsoft platformlarının çoğunda genişletildi.
Geliştirilen bu sistem, Windows ekosistemine derinlemesine dalabilen ve şirketin platformunun onlar hakkında ne bildiğinden endişe duyan insanlar için inanılmaz kullanışlı olacak diye belirten Microsoft; gösterge tablosuna işlevsellik katmaya devam edeceğini ve orada zaman zaman uygulamalardan daha fazla gizlilik denetimi getireceğini söyledi.
Buna ek olarak, şirket Windows işletim sistemini ilk kez kullanan kullanıcılar için gizlilik ayarlarını basitleştirmek ve sistem teşhisi için toplanan veri miktarını en düşük düzeye indirmek için Windows 10 kurulum sürecini yeniliyor. Ancak siz fazla heyecanlanmadan bu yeniliğin Nisan ayında kullanıma sunulacak olan “İçerik Oluşturucu Güncellemesi” ile birlikte geleceğini belirtmek isteriz.