Türkiye’nin Genç Girişimcileri Kimlerdir?

Yaptıkları işlerle kısa sürede büyük başarılara imza atan, Türkiye’nin genç girişimcileri ve başarı hikayeleri.

1) Veysel Berk, 36 – Çaycı, PayPad Kurucusu

Veysel Berk, Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunu. 12 yıl Amerika’da yaşadıktan sonra  Standford Üniversitesi’nden aldığı profesörlük teklifini kabul etmeyerek Türkiye’ye dönen Berk,   Çaycı markasıyla ve geliştirdiği bulut tabanlı akıllı ödeme sistemi PayPad ile büyük bir başarıya imza atan genç girişimcilerden. Intel, Apple ve SAP gibi firmalar ile iş birliği yaparak kısa sürede 3.5 milyon TL yatırım almıştır.

2) Demet Mutlu, 36 – Trendyol.com’un Kurucu Ortağı

2016 yılında ”Genç Küresel Lider” listesinde yer alan Demet Mutlu, Türkiye’nin moda sektöründe en karlı büyüyen şirketlerinden biri olan Trendyol.com’un kurucularından. Kuruluşundan itibaren 6 yıl içerisinde 2 binden fazla marka ile iş ortaklığı yapmıştır. Türkiye’nin 81 ilindeki 12 milyon kullanıcıya, yılda 20 milyon sipariş ulaştırmaktadır.

3) Hakan Baş, 34 – Lidyana.com’un CEO’su

Hakan Baş 1983 yılı İstanbul doğumludur. Üsküdar Amerikan Lisesi mezunudur. Üniversite eğitimini Cornell Üniversitesi’nde almıştır. Yale Üniversitesi’nde MBA yüksek lisans eğitimini tamamlayarak 2010 yılında Türkiye’ye dönen Hakan Baş, 2012 yılında Türkiye’nin önde gelen moda e-ticaret sitesi Lidyana.com’u kurmuştur. Ayrıca Peak Games, Krombera, Anibera, Probera ve Berabera’nın da kurucu ortağıdır.

4) Sidar Şahin, 37 – Peak Games Kurucusu

Türkiye’nin önde gelen oyun uzmanlarından Sidar Şahin Boğaziçi Üniversitesi mezunudur. Peak Games CEO’sunun yaratıcı girişimleri ile bugüne kadar 150 ülkede 350 milyondan fazla kişi Peak Games oyunlarını indirmiştir. Sidar Şahin’in teknoloji alanındaki bu başarı Türkiye’den dünyaya uzanmaktadır.

5) Nevzat Aydın, 41 – YemekSepeti.com Kurucularından

Yemeksepeti.com, Eylül 2000’de Melih Ödemiş, Nevzat Aydın, Cem Nufusi ve Gökhan Akan tarafından 40 metrekarelik bir odada hayata geçirilen önemli bir girişim olarak karşımıza çıkmaktadır. Girişimciler, Amerika’daki yemek ısmarlama hizmetini gözden geçirdi ve dünyada ilk kez uygulanan bir hizmeti kullanıcılarına sundu. Yemeksepeti.com Ocak 2001’de açıldı ve ilk sipariş bilgileri faksla geliyordu. 2007 yılına gelindiğinde Yemeksepeti.com’un günde aldığı sipariş sayısı 10 bine ulaşmıştı. 2015 yılında ise Delivery Hero, 589 milyon dolar karşılığında YemekSepeti’ni satın aldı. Bu da Yemeksepeti’ni, Türkiye’nin milyar TL karşılığında çıkış gerçekleştiren ilk girişimi haline getirdi. Nevzat Aydın hala, Yemeksepeti’nin CEO’su olarak görevini sürdürmektedir.

6) Kaan Kayabalı – Onedio CEO’su

2005 yılında ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği’nden mezun olan Kaan Kayabalı, Bilkent Üniversitesi’nde de MBA eğitimi almıştır. 2011 yılında Onedio Şirketi’ni kurmuştur. Sosyal medya kullanıcıları tarafından yoğun ilgi gören girişim kısa sürede büyük başarılar elde etmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir