Bilindiği üzere Tinder, insanları eşleştiren, tanıştıran, flört sağlayan bir site. Bunun yanında yenilikçi ve değişik atılımlar gerçekleştirmeyi de seviyor. Linkedin benzeri uygulaması “Ripple” bir hayli şaşırtmıştı insanları. Onun dışında değişik ve yenilikçi atılımlarının belki de en garibi dediğimiz ünlü şarkıcı James Blunt’ı işe almasıydı. Bu konuyu merak ederseniz;
https://pazarlamaturkiye.com/sektor-haberleri/tinder-unlu-sarkici-james-blunti-ise-aldi/
Dünya üzerindeki her bir ülkenin sınırlarla çizilmiş olmasına, hepimizin ayrı ülkelerin insanı olmamıza rağmen, duygularımızın birine karşı çok yoğunlaştığı ve “aşk” diye tanımladığımız sınırı olmayan bu duyguyu, insanlar ya tatmış ya da ömrünün bir anında tadacak. Mevlana’nın da dediği gibi; “Aşk öyle engin bir denizdir ki, ne kenarı vardır, ne de ucu bucağı.”
Tinder’ın da yeni önerisi aşkını ülke veya ırklarla sınırlandırmamış milyonlarca aşığı anlatmak için emoji gerektiğini savunan bir kampanya. Kampanya, Reddit dahil birçok yerden destek aldı. Bu kampanyanın dayanağını şöyle açıklıyor Tinder;
“ Neredeyse her şey için emoji var: İnsanların ten rengi, eşcinsel ilişkiler, dinle ilgililer. Ancak halen emojisi olmayan bir grup insan var: Irklararası ilişkiler. Aşkın tüm türlerinin temsil edilme zamanı gelmedi mi?”
Kampanyayı biraz daha açmak gerekirse; bugüne kadar ki tüm dillerden daha hızlı yayılmış emojiyi de bir dil olarak sayarsak, bu dilin herkesi kapsamadığını düşünen Tinder, #representlove diyerek, aşkını kendi ırkıyla ya da etnik kökeniyle sınırlamayan çiftler için de emoji olması gerektiğini savunuyor. Elbette emoji dünyası bizim kullanımımız için açıldığından beri hayli değişti. Tek tip insanlardan her ırkı temsil edecek insanlara, eşcinsel ilişkiler için hazırladığı emojilerle dilini oldukça genişletiyor. Bu durumda aşkın sınırsızlığını kanıtlayan “ırklararası çiftler” için emoji hazırlanması gerektiğini savunmak çok doğal bir istek.
Yalnız Tinder ekliyor; “Aklınızda bulundurun, önerilen bir emojinin inceleme, onaylama ve standardizasyon sürecini tamamlaması iki yıla kadar sürebilir.”