E-Ticaret Zirvesi ve Ödülleri 28 Kasım Tarihinde Çırağan Sarayında Hibrit Olarak Düzenlenecek Katılmak İçin Tıklayın

Sesli Aramalar İçin Seo Nasıl Yapılır?

Sesli Aramalar İçin Seo Nasıl Yapılır?

“2018’de sesli arama için içeriği nasıl optimize edersiniz?” Son dönemin en çok sorulan ve cevabı aranılan sorusunu yukarıda görüyorsunuz. Bu sorunun cevabı olarak şunu verebiliriz; Geleneksel arama motoru optimizasyonu için ne yaparsanız, aynısını sesli aramalar için yaparken, üzerine birkaç yenilik ekleyin. Bazı insanlar bunu duyduğunda dalga geçildiğini sanıyor olsa da gerçek budur. Google’da aramalarda gözükmek, sitenizin ziyareti, bilinirliğiniz için çok önemli olduğundan ve artık yalnızca yazarak aranma yapılmamasından ötürü sizler için bazı püf noktaları derledik.

 

  • Anahtar kelimelerinizi konuşma amaçlı optimize edin.

Ürün sayfalarına sorular ekleyin, sık sorulan soruların olduğu ya da doğrudan müşterilerinizin sorularını cevapladığınız bir blog yazısını sitenizde bulundurun.

  • Yerel lokasyonu baz alarak optimizasyon yapın.

Google Benim İşletmem girişinizi sahiplenin. Aramalarda yakın olduğunuz kişilerde öncelik olmayı hedefleyin. Sesli aramalar genellikle acele ve rahat olması açısından kullanıldığından lokasyon içerikli sorular da oldukça fazladır, bunu tamamen leyhinize kullanmaya odaklanın.

  • Sitenize öne çıkan bir snippet almayı deneyin.

Bunun için öncelikle bir Google hesabı açmanız ve Plus hesabına sahip olmanız gereklidir. Daha sonra snippet uzantılarıyla ürün ve hizmetlerinizin spesifik yönlerini vurgulayabilirsiniz. Yapılan araştırmalar ile snippet uzantısı ve ek açıklamaları olan sitelerin kullanıcılarda güven oluşturdukları ve daha çok ziyaret edildiği ispatlanmıştır.

  • İçeriğinizi mobil cihazlarla uyumlu hale getirin.

Mobil cihazlar için site hızınızı arttırın. Bunun için Google’ın mobil araçlara uyumluluk testini kullanabilir ve sonucunda genelde sesli aramayı mobil cihazlarından kullanan kullanıcılarınızı kendinize çekebilirsiniz.

  • Sitenizi güvenli hale getirin.

Bir süredir Google, HTTPS olmayan siteleri chrome uzantılarında güvensiz siteler olarak işaretlemektedir. Bu bazen sitenize girilmemesine, ya da kullanıcıların bu işaretleme nedeniyle sizi tercih etmemesine sebebiyet verebilir. Her zaman herkes için en temel duygulardan ve tercih sebebiyetlerinden biri güvendir.

  • Cevaplarınızı kısa ve net tutun.

İlk maddenin açılımında sitenizde daha çok soru- cevap olmasının sizin için iyi olacağından bahsetmiştik. Ancak çok uzun soruları cevaplamak sizi, okumak müşterinizi yorabilir. Bu nedenle kısa ve öz cevaplar her iki taraf için de iyi olacaktır.

  • Basit, okunması kolay içerikler oluşturun.

Nasıl ki uzun cevaplar, karşınızdakini yoruyorsa, uzun ve anlaşılmaz içerikler de yoracaktır. Aynı zamanda içeriklerin her kesimden insan tarafından anlaşılır olması size daha fazla insan kazandıracaktır.

  • Uzun süreli içerikler oluşturun.

Uzun ilgi çeken konuları, herkesi alakadar edecek hikayeleri bölerek anlatın. Bu hem okuyucuları sıkmayan, hem de okuyucuları uzun süre sitenize çeker.

  • İçeriklerinizi sık sık sosyal medya hesaplarınızda paylaşın.

Sadece Türkiye’de aktif olarak 51 milyon her sınıftan insan olduğunu düşünürsek, hedef kitlenizi size getirecek en aktif yol sosyal mecralar olacak. Eski içeriklerinizi de tekrar tekrar paylaşmanız, her defasında görmeyen bir kitleye ulaşmanızı sağlamakla beraber, aynı zamanda arama motorunda sosyal mecralar sayesinde çıkmanızı da sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir