2018 Yılında İstihdam Canlanabilir

ds-damat

Yenilikçi insan kaynakları platformu Yenibiriş‘in Ürün ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdürü Eren Çamlıkaya, 2017 yılının ekonomik durgunluk nedeniyle verimli geçmediğini, ancak piyasaların beklediği adımlar atıldığı takdirde 2018 yılında istihdam sektöründe ciddi açılımlar olacağını vurguladı.

Türkiye’nin online insan kaynakları hizmetleri öncülerinden Yenibiriş‘in Ürün ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdürü Eren Çamlıkaya, sektör açısından 2017‘nin önceki senelere göre daha durgun geçtiğini, bunun ardında yatan en önemli sebebin ekonomik durgunluk olduğunu vurguladı. Firmalar önlem amaçlı işe alımlarda kısıntıya gidebildiğini kaydeden Çamlıkaya, ancak her sektör buna dahil olmadığını, teknoloji ve finans sektörlerinin işe alımlarında hız kazandığını söyledi.

Nitelikli işgücü aranıyor

2018 yılına dair beklentileri hakkında ise Çamlıkaya şunları belirtti: “2018 yılında OHAL‘in kalkması durumunda ekonomik rahatlama bekleniyor. Bunu takiben istihdam sektöründe de açılımlar olacak. Hizmet başta olmak üzere teknoloji sektörü her sene büyümeye devam ediyor. Özellikle nitelikli işgücünün çok önemli olduğu yazılım, ürün yönetimi, dijital pazarlama gibi alanlarda firmalar en iyi adayları çekebilmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Bunun dışında çağrı merkezi ve perakende pozisyonlarında da artış bekleniyor. 2017 yılında AVM projelerinin yavaşlaması, perakende için istihdamda da yavaşlama anlamına geldi. Fakat 2018 için daha umutluyuz.“

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir