E-Ticaret Zirvesi ve Ödülleri 28 Kasım Tarihinde Çırağan Sarayında Hibrit Olarak Düzenlenecek Katılmak İçin Tıklayın

Quantum Marketing Nedir ve Nasıl Yapılır?

Quantum Marketing Nedir ve Nasıl Yapılır?

Gün geçmiyor ki, yepyeni bir isimle yeni çeşit bir pazarlama duymayalım. Gerçekten hızına yetişmek için çok çaba sarfedilen, durmadan öğrenmenin bir tercih değil, zorunluluk olduğu bu sektörde, yeni bir çeşit daha bulundu. Bu yeni çeşit pazarlamanın adı Quantum (Kuantum) Pazarlama. Durmaksızın bir veri akışının olduğu, her dakika yeni bir durumun ortaya çıktığı dijitalde kendine yer açan bir pazarlama türü Kuantum pazarlama. Geleneksel pazarlamada, haftalarca üstüne düşünülen, hakkında kapsamlı araştırmalar yapılacak konuların aylarca sürmesi, bilgisayarların bir işi yapmasının günler aldığı dönemler vardı, ancak pazarlama dijitale kaydıkça bu söylediklerimizi yapmak, teknolojinin de gelişimiyle neredeyse saniyeler alıyor.

 

 

Kuantum da bunları yapmamıza olanak sağlayan tüm teknolojinin altında yatan yapıtaşıdır. Kuantumu en kısa, en özet her şeyin sınıflandırıldığı, hızlı geçişlerin arasındaki sıçramasının sebebi olarak anlatabileceğimiz bir fizik kavramıdır. “Kuantum ve Pazarlama Nasıl Birleşti?” gibi bir soru sorabilirsiniz, bunu yukarıda söylediklerimizle birleştirerek, aralarındaki ilişkiyi şöyle özetleyebiliriz; hızla gelişen dijitale kayan pazarlamadaki sürekli var olan bilgi akışını ve sıçrayışlarını sınıflandırıp, anlam kazandırdığımız pazarlamayla, kuantum ve pazarlama birleşerek “Kuantum Pazarlama”yı ortaya çıkartmıştır.

 

Kuantum Pazarlama Yapmak İçin Hangi Becerilere İhtiyacımız Var?

IDM’nin beceri ve kişisel gelişim hakkında yaptığı son araştırmasına göre; pazarlamacıların %49’unun artan veriler ve verimlilik hakkında kariyerlerini ilerletmek için  gerekli olduğuna inandıkları kilit becerilere sahip olmadığı ortaya çıktı.

Mobil pazarlama, kampanyaları optimize etme, pazarlama otomasyonu ve entegrasyonu, arama pazarlaması, müşterilerin verilerini analiz etme, sunum/genel konuşma, pazarlama finansmanı, veri analizi ve raporlama, müşteri/paydaş yönetimi, çalışan performansını değerlendirme gibi özellikler kilit becerilerdendir.

Apple CEO’su Tim Cook, dijital pazarlamanın büyümesine öncülük eden akıllı telefonun sonunu şimdiden tahmin ediyor. “Her şey gerçekten herkes için tuhaf olacak,” diyor, “sadece bireysel ürünler açısından değil, günlük yaşamımızı ve belki de insanlığımızın kendisini nasıl yaşadığımız açısından.” Durum bu iken, pazarlamacının gelecek her yeniliği iştahla karşılaması, durmadan öğrenmesi gerekiyor.

 

 

Kuantum özellikli mikroçiplere sahip olan trilyonlarca internet şey cihazının, müşterilerin ve müşterilerin gördükleri, satın aldıkları ve kullandıkları her şeye dahil edildiği bir dünya için nasıl bir kampanya planlıyorsunuz? Dinamik olarak optimize edilmiş müşteri deneyimlerinin, görünür herhangi bir yüzeyi reklam ortamına çevirebilen doğrudan kontakt lenslere iletildiği bir dünya?

Goldman, iş gücünüzün daha hızlı bir iş yürütme meselesi olmayacağı, ancak çok farklı bir işi yürüttüğü için müşterilerin iş dünyasına entegre edildiği sistemleri oluşturulması gerektiğini savunuyor.

40 sene içerisinde pazarlama, bir insanın hayal edeceğinin çok daha üstünde bir gelişim gösterdi. Dünyada olan bütün gelişmelerden etkilendi pazarlama; örneğin bilgisayarların çıkışı, akıllı telefonların hayatımıza girmesi, yapay zeka, makine öğrenimi gibi her şey pazarlamanın seyrine etki etti. Bu durumda aslında pazarlamadaki devrim teknolojide değil, insanlarda oldu. En büyük değişim pazarlama sektöründe çalışan insanların içinde yaşandı.

Bu hızlı değişimin içinde çalışacak herkesin, sürekli eğitim alması, öğrenmesi, güncel kalması ve geleceğe entegre yaşaması tercih değil, sektörde hayatta kalmak için gerekliliktir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir