Pazarlama iletişimi nedir? Şirketin pazarlama çabalarının temel ve karmaşık bir parçasıdır. Normal bir şekilde tanımlanmış olan pazarlama iletişimi, pazarla iletişim kurmak için kullandığınız tüm mesajlar ve medya olarak tanımlanabilir.
Pazarlama iletişimi, reklam, doğrudan pazarlama, markalaşma, ambalajlama, çevrimiçi varlığınız, basılı materyaller, PR aktiviteleri, satış sunumları, sponsorluklar, ticari fuarlar ve daha fazlasını içerir. Konumlandırma, müşterilerinizin zihnindeki en cazip konumu talep etmenin gereklerini ve çıkışlarının önemini. Pazarlama mesajınız pazarlama mesajınızı teknoloji kabulü yaşam döngüsü boyunca planlamak için gerekli çerçeveyi sağlar. Teknoloji girişimleri için pazarlama iletişimi şirket pazarlaması için süreç ve yöntemleri açıklar.
Pazarlama İletişimi Stratejileri Nelerdir ?
Pazarlama iletişimi iki hedef stratejiye sahiptir. Bunlardan biri, ürün için talep, tercih yaratmak ve sürdürmektir. Diğeri ise satış döngüsünü kısaltmak.
Tercih oluşturma
Çok önemli özelliklerden biri olan tercih oluşturma, ürününüzü veya şirketinizi hedef müşterinin incelediği reklamda mantığını konumlandırmaya yardımcı olacak iletişim araçlarını kullanmayı amaçlayan uzun vadeli bir çabadır.
Bir markanın konumlandırılması ve inşası zaman alır ve belirli bir tutarlılık gerektirir (sadece iletişim çabalarında değil, aynı zamanda ürün , fiyatlandırma ve dağıtımın ana unsurları ile ilgili olarak) ) ve dolayısıyla şirket için önemli bir taahhüdü temsil eder.
Satış döngüsünü kısaltmak
Satış döngüsünü kısaltmak, satış ve kanal ortaklarınıza bir müşteriyi tanımlama, birleşme ve teslim etme çabalarına yardımcı olmak anlamına gelir. Müşterinin satın alma sürecini anlamak, satış döngüsünü nasıl kısaltabileceğine dair önemli bilgiler sunar.
Pazar araştırması ve satış görevlileri ile yapılan görüşmelerde, pazarlama iletişimi personeli sürecin hızlandırılmasına nasıl yardımcı olabileceklerini belirlemelidir.
Yüksek teknoloji ürünü ürünler söz konusu olduğunda, satış döngüsü sürecin ilk aşamalarında önemli miktarda müşteri eğitimi gerektirir. Pazarlama iletişimi, bu eğitim ihtiyacının karşılanması için satın alma süreci boyunca alıcıya ilgili bilgileri oluşturmaya, paketlemeye ve sunmaya odaklanmalıdır.
Pazarlama İletişiminin Özellikleri Nelerdir?
- Süreç, müşteri ya da müşteri ile başlamalı ve daha sonra markayı hedefleyen şekilde hareket etmek için müşterileri bilgilendirmek, ikna etmek ve teşvik etmek için en uygun mesajların ve medyanın belirlenmesinde marka (iletişimci) iletişimciye geri dönmelidir.
- İlgili herhangi bir iletişim formunu kullanın, tüm iletişim formlarını potansiyel mesaj dağıtım kanalları olarak kullanır. Reklam verenler bazen bunu “360 derece markalaşma” olarak adlandırıyor.
- Sinerji elde edin, tüm iletişim unsurlarının aynı marka mesajını sunmak ve bu mesajı tüm farklı kanallara veya temas noktalarına iletmek için çaba göstermesi gerektiğine dayanmaktadır. Başka bir deyişle, marka “tek bir sesle konuşmalı” olmalıdır.
- Dördüncü inanç, başarılı pazarlama iletişimi, marka ve müşteriler arasındaki ilişkiyi kurmak için bir iş oluşturmasıdır.
- Davranış, pazarlama iletişiminin nihai hedefidir. Bu, pazarlamanın sadece marka bilinirliğini etkilemek veya tüketicinin markayla olan tutumunu geliştirmek için daha fazlasını yapması gerektiği anlamına gelir.
Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya Nasıl Kullanılır?
Pazarlama, inanmaya eğilimli olabileceğimizden ve daha bilgi sahibi olduğumuzda; sosyal medya pazarlama iletişimi ile karşılaştırıldığında nispeten yenidir, ancak pazarlamada en yüksek etkiye sahip olan tek aracın olduğunu inkâr etmenin bir yolu yoktur.
Sosyal medyanın halkla ilişkiler, pazarlama ve reklamcılık üzerinde büyük etkisi oldu. Şirketler, her ay; binlerce kişiyi, televizyon, radyo ve yazılı olarak kullandıkları normal kanallardan reklam yaptıkları için satışlarını artırıyor. Şirketler, sosyal medya sayfalarını herhangi bir şey harcamak zorunda kalmadan mesaj göndermek için kullanabildikleri için daha çok tercih ediyorlar.
2 yorum