Pazarlama Dünyasında İşlerinizi Kolaylaştıracak En İyi 10 Ücretsiz Web Sitesi
Blog oluştururken, bir Web sitesi tasarlarken veya sosyal medya hesabı yönetirken; sayfalarımızı güvenilir verilerle, doğru görsellerle desteklemek isteriz. Projelerinizi hızlandırıp cebinizi de yakmayacak, az bilinen ama işinize çok yarayacak en iyi 10 ücretsiz Web sitesini sizler için derledik.
1) Worldometers
Gerçek zamanlı dünya verileri ekrandan akıp giderken, internetin ne denli büyük bir güç haline geldiğini canlı canlı görebileceğimiz, toplum yararına oluşturulmuş ücretsiz bir istatistik sitesi Worldometers güvenilir bir kaynak olarak ihtiyaçlarınıza cevap verecektir.
Dijitalize olmaya başlamış bir dünyada yaşadığımız için internet verileri (datalar), biz djital pazarlamacılar için bir nimet haline geldi. Google Consumer Barometer; internet alışkanlıklarını halka açtığı verileriyle, çalışmalarınızı daha emin adımlarla yürütebilmenize olanak sağlayacaktır.
3) Keyword Tool
İnternet sitesinize ya da blog sayfanıza metinler yazdınız ve hangi anahtar kelimeleri kullanmalıyım diye kara kara düşünüyorsunuz. İstediğiniz ülkeyi seçerek metninize koyacağınız kelimeyi doğru bir şekilde hangi kelime ile kombinleyeceğinize dair en iyi fikri Keyword Tool verecektir. ‘’Bu bana yetmez ben geniş arama hacmine sahip bir işletmeyeyim.’’ derseniz; kelimelerin tıklanma ve görüntüleme oranı analizi içinse belirli bir miktarı gözden çıkartmanız gerekiyor.
İpucu olarak; Keyword Tool’a ‘’takı’’ anahtar kelimesini yazdığınızda takı ile kombin kelimeler çıktığını görürsünüz. Örneğin takı tasarımı kursu vermek istiyor ve açacağınız ya da optimize edeceğiniz Web sitesi için en doğru kelimeye karar veremiyorsanız; Google Trends bu noktada imdadınıza yetişecektir. Google Trends’te hangi kelimenin daha çok arandığını gözlemleme olanağı ve Keyword Tool’un güvebilir verileriyle ile aklınızdaki soru işaretlerinden kurtulabilirsiniz.
4) The Stocks
İçeriğe en uygun ücretsiz stok fotoğrafını bulmak bazen bizler çok zor olabiliyor. Genelde aradığımızı bulduk diye sevinirken, kendimizi ücretli sitelere görsellere bakıp iç geçirirken buluyoruz. Ama bu sorunu bir site ortadan kaldırıyor. Bütün ücretsiz stok sitelerine aynı anda erişebildiğinizi düşünün; The Stoks bunu bizler için yapmış bile! Sadece ücretsiz fotoğraflar da yok, isterseniz video, metin, sesler, simgeleri de telif korkusu olmadan indirebilirsiniz.
5) Canva
Sunum, Özgeçmiş, Facebook ve Instagram postlarınızı düzenlemek için kullanması en kolay Web sitesi Canva; sizin de vazgeçemeyeceğiniz bir Web uygulaması olacak. Çoğu template’leri ücretsiz olmakla beraber, çok kısa sürelerde işlerinizi en hızlı ve en estetik hale getirmeniz Canva ile mümkün hale gelecektir. Kullandıkça içinizdeki tasarımcıyı keşfedip, daha farklı ve özgün tasarımlar oluşturmaya başlamanız işten bile değil.
Görselinizin arka planı bozuk ve bunu Photoshop kullanmadan hızlı bir şekilde halletmek istiyorsanız Clipping Magic tam aradığınız bir Web uygulaması. Kolaylıkla arka planı kırpıp, istediğiniz rengi de verebilirsiniz. Bu ücretsiz görsel düzenleme sitesi dar zamanınızda hızır gibi yetişecek, görselinizi daha estetik bir şekilde sunmanıza olanak sağlayacaktır.
Proje ve paylaşımlarınızı planlı ve programlı bir şekilde düzenlemek istiyorsanız; Hubspot Editorial Calender beklentilerinizi karşılayacak bir Web uygulaması. Takviminizi dilediğiniz renklerde düzenlemeniz uygulamananın bir bonusu olarak göze çarpıyor. Blog, Facebook, Instagram postlarınızı sıraya sokmak için sanal asistan arıyorsanız, Hubspot Editorial Calender ile gözünüz arkada kalmayacaktır.
Görselleriniz içeriklerinizle uyum sağladı, SEO metinlerinizi Web sitesi ve içeriğine en uygun bir şekilde hazırladınız, fakat Google Analytics’e baktğınızda işlerinizin hesaplandığınız gibi gitmediğini fark ettiniz. Google Page Speed Tools yardımı ile; çıkan sonuç %80’in altındaysa sitenizde var olan teknik sorunların ne olduğunu size gösterebilir ve zaman kaybetmeden sorunlarınız için optimizasyonlarınızı uygulayabilirsiniz.
9) MailChimp
E-posta bülteni gönderimi yapmak istiyor ama bunu yapmak için ücretli servisleri pahalı bulunuyorsanız; MailChimp tam aradığınız bir Web uygulaması olacaktır. Ayda ortalama 12.000 maili ücretsiz bir şekilde müşterileriniz ve takipçilerinize güvenle gönderip, güncel içerik ve kampanyalarınızdan haberdar olmalarını sağlayabilirsiniz.
10) Chatfuel
Eğer Facebook’ta işletme, hizmet ya da herhangi bir sayfanız varsa ve moderasyon için çok fazla zamanınız yoksa; Chatfuel ücretsiz Chatbox yaratmanız için en iyi sitelerden birisi. Yazılım bilgisine gerek kalmadan, tek başınıza Chatfuel’in yönlendirmeleri ile kendi Chatbot’unuzu oluşturabilirsiniz. Gerekli optimizasyonları yapmanıza olanak sağlayan bu uygulama ile kendinize daha çok vakit ayırıp, başka işlerinizi de ağırlık verebilirsiniz. Örneğin; bir Cafe sahibisiniz ve müşterileriniz de sık sık adresinizi soruyor. Sizin cevaplamanıza gerek kalmadan en sık sorulan sorularınız için rehberlik görevini gönül rahatlığıyla Chatfuel’e devredebilirsiniz.