Markalar Instagram’da Hikayelerde Yayınlanan Reklamları Nasıl Oluşturur?

ds-damat

Önceki yazımızda Instagram’ın birçok yeni güncellemeyi bünyesine eklediğini söylemiştik. Ancak en ses getiren ise markaların takipçilerini kucaklamasını sağlayan “Instagram Stories” oldu.

Facebook Instagram’ı 2012’de satın aldığında Instagram’ın eski düzeninde işleyeceğini ve Instagram’ı yalnız bırakacağını söylemişti. Şu an ise Facebook’un Power Editor, Reklam Yöneticisi veya API aracılığıyla markaların Instagram’da hikayelerde yayınladığı reklamları nasıl oluşturduğundan bahsedeceğiz:

Reklam Yöneticisi’ne giriş yaptıktan sonra Reklam Oluştur’a tıklayıp Erişim, Video görüntülemeleri, Dönüşümler, Uygulama yüklemeleri veya Trafik reklam verme amacını seçin. Sonra Reklam Seti kısmında, Reklam Alanları‘na tıklayın. Reklam Alanlarını Düzenle‘yi ve ardından Instagram reklam alanını seçin. Hikayeler’e tıklayın ve diğer adımları takip edin. Adımlar bittiğinde değişikliklerinizi yayınlamak için Değişiklikleri Gözden Geçir‘e tıklayın.

Power Editor’da Reklam Oluştur’a tıklamanıza gerek yok. Programa giriş yaptıktan sonra Erişim, Video görüntülemeleri, Dönüşümler, Uygulama yüklemeleri veya Trafik reklam verme amacını seçerek aynı adımları uygulayacaksınız.

Marka olarak hikayelerinizi geniş kitlelere ulaştırmak için normal Instagram yayınlarının aksine hashtaglara güvenemez ve normal görüntüler kadar çok kişiyi etiketleyemezsiniz. Ancak dikkate almanız gereken birkaç taktik ve strateji var:

1)Hikayenizin görüntü kalitesine dikkat edin.

 

Takipçileriniz Instagram’da hikayelerde yayınlanan reklamları atlama seçeneğine sahiptir. Bu nedenle reklamınızda kullandığınız resim veya videonun izleyicilerin dikkatini hemen alması gerektiğini unutmayın.

Reklamınızı tasarlamak için reklam ajansı ile çalışabilir veya kendi başınıza reklam oluşturmak için görsel tasarım araçlarını kullanabilirsiniz

Facebook, 1080 x 1920 boyutlarında görüntü ve 9: 16 en-boy oranı kullanmanızı önerir.

Bir resim yerine bir videoyu kullanmayı tercih ederseniz videonuzun MOV, MP4 veya GIF biçiminde ve en fazla 15 saniye uzunluğunda olduğundan emin olun. En fazla 2.3 GB boyutta olabilir ve çözünürlük en az 720p olmalı.

2)Geri sayım yapın.

Yeni bir ürün çıkaracaksanız veya yaklaşan bir etkinliğiniz olacaksa neden büyük güne geri saymıyorsunuz? Geri sayımlar, özel bir günün etrafında ilgi oluşturabilir ve takipçilerinizin ilgisini en üst seviyeye çıkarabilir. Çünkü büyük gün yaklaşmaya başladığında daha fazla bilgi edinmek için sabırsızlanacaklardır. Ürünüzün lansmanı veya etkinliğinizin olacağı gün geldiğinde katılımın daha fazla olacağına emin olabilirsiniz.

3)Takipçilerinizi web sitenize yönlendirin.

 

Instagram reklamlarınızın metninde URL kullanmamanızı tavsiye ederiz. Görüntü olarak hoş durmamakla beraber metin alanındaki URL’ler tıklanabilir özellikle olmayacaktır.

Hikayenizin metninde yer alan takipçinizi harekete geçirecek “Bağlantıya tıklayın” gibi cümlelerinizle takipçilerinizi kolaylıkla o içeriğe yönlendirebilirsiniz.

4)Kamera arkası sahneleri paylaşın.

 

 

Hepimiz dizilerin veya organizasyonların perde arkasını merak ederiz değil mi? Takipçilerinizin sahne arkasında neler olduğunu görme fırsatını yakalaması, markanızın deneyiminin bir parçası olduklarını hissetmelerinin en iyi yollarından birisidir. Paylaştığınız bir fotoğraftan veya videodan sonra, takipçilerinizin markanızla daha fazla bağ kurmasını sağlamak veya ekibinize ve hesabın arkasındaki kişilere içeriden bir göz atmak için “Stories” yoluyla bir sahne arkası görüntüsü paylaşın. Bu içerik genellikle, paylaştığınız içerik kadar değerli ve çekici olabilir.

5)Canlı yayın yapın.

 

Takipçinizin yayınının üstünde görünmek, markanızın zihinde kalmasına yardımcı olur. Ayrıca canlı yayın bildirimleri kapatılmamışsa takipçilerinize canlı yayına katılma yönünde itici bir güç uygular ve böylece daha geniş bir erişim elde edersiniz.

Canlı yayınları markanızı tanıtmak, takipçilerinizi perde arkasında davet etmek ve yüksek kalitede canlı video ve hikayelerle kitlenizi genişletmek için kullanabildiğiniz gibi sosyal medyada “fenomen” dediğimiz insanlar veya ünlü insanları da hesabınızda canlı yayın yapmaya davet edebilirsiniz. Böylece özellikle genç yaştaki kullanıcılarınıza hitap eden içeriği yayınlamış olursunuz.

200 milyon hesap her gün Instagram “Stories” kullanıyor. Hikayeler, işletmelerin takipçileriyle etkileşimde bulunmak ve marka bilincini artırmak için harika bir yoldur. En çok izlenen hikayelerin üçte biri işletmeler tarafından paylaşılan hikayeler karnavalına sizde marka olarak ayak uydurun takipçilerinizin nefesini kesin ve yeni hayranlar edinin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir