Gmail, kullanıcı kontrolünde bir mail kutusu için beklenen adımı attı. Gmail’ in Ürün Müdürü Sri Harsha Somanchi gmail ile ilgili yapılan yenilikleri, Gmail blog ile duyurdu. Gmail, ”Bloklama” (Block) ve ”Abonelikten Çıkma” (Unsubscribe) seçenekleriyle kullanıcı kontrolünde dönemi başladı!
Gmail, istenmeyen e-posta ve e-bültenlerin bir tık ile engellemesi kolaylığını kullanıcılarına sunmaya başladı. Gmail’ in getirdiği bu yenilik sayesinde, spam klasörü aktif olarak kullanılacak. Gmail hesaplarda ”Bloklama” özelliği ile içerik; ”Abonelikten Çıkma” özelliği ile bültenler iptal edilebilecek. Böylelikle e-postalar için filtreleme sistemi pasif hale gelecek ve kullanıcılar ekstra çaba göstermeden e-posta kutusunu pratik bir şekilde düzenleyebilecek. Gmail de Abonelikten Çıkma ve Bloklama ile ilgili düzenlemeler yapılmak istendiğinde işlemin geri alımı da söz konusu olacak. Şöyle ki, Ayarlar sekmesi yardımıyla bloklanan e-posta adresi ve abonelikten çıkılan e-bülten tekrar aktif hale getirilebilecek.Gmail, bloklama ve abonelikten çıkma seçenekleriyle kullanıcı kontrolünde bir dönem başlıyor.
Gmail, öncelikli olarak web sürümde yeniliği kullanıcı deneyimine sundu; ancak hemen akabinde Android cihazlara da uyarlandı. Artık gmail hesapları bloklama ve abonelikten çıkma özelliğiyle karşınızda.
Yenilenen Gmail,E-posta Pazarlamayı Nasıl Etkileyecek?
E-ticaretin olmazsa olmazı e-pazarlama, yenilenen gmail özellikleriyle baş edebilecek mi? Pazarlama sektörünün yeni e-sorunu karşınızda! Markaların, müşteri üyeliği ya da müşteri kartları gibi kişisel bilgilerini aktarmasını dilediği her platformda mail bilgisi gerekli ve geçerlidir. Benzeri şekilde içerik üretici web sitelerinin üyelik sistemi dahil e-posta aracılığıyla e-bülten iletimi de oldukça yaygın.
Yakın zamanda sms sınırlamasının gelmesi nedeniyle e-bültenler, markalar için daha da önemli bir pazarlama kanalı haline geldi. E-ticaret firmalarının yeni ürün ve indirim haberlerinin duyurusunu yaptığı e-posta pazarlama sistemi, mailing listesinin nasıl bir erime yaşadığını deneyimleyecek.Gmail kullanıcılarının bloklama ve abonelikten çıkma seçeneği,kullanıcı kitlesinin karar değişikliğinin yansımalarını markalar deneyimleyecek. Üye ve abonelere bilgilendirerek yönlendirmeyi hedefleyen e-posta ile pazarlama sistemi olan mailing yönteminin markalara etkisi ilerleyen günlerde ölçümlenebilecek. Sonuç olarak, abolenikten çıkma ve bloklama özelliği ile gmail mail kutusu değişen beğeni ve talepleri ifadenin bir şekli olarak butona dönüşmeyi başaracak. Bakalım müşteri sadakati gerçek anlamda devamlılığı olan bir yaklaşım mı hep birlikte göreceğiz.