Gıdadan kişisel bakıma, elektronikten ev temizliğine kadar yüzlerce ürünü 7/24 tüketicilerle buluşturan online market uygulaması Getir, Disleksi hastalığına farkındalık yaratmak için ürünlerin adını değiştirerek yeni bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza attı.
Her yıl Kasım ayının ilk haftası harfleri okuma ve öğrenme güçlüğü çeken çocuklar için “Disleksi Farkındalık Haftası” kapsamında çeşitli çalışmalar hayata geçiriliyor. Bu çalışmalarda Disleksi’nin toplumda bilinenin aksine bir “hastalık” olmadığı ve bir tür “öğrenme bozukluğu” olduğu uzmanlarca dile getiriliyor.
Okul çağındaki çocukların konuşmada zorluk çekmesi, yönleri ve zamanı karıştırması, büyük-küçük ayrımı yapamaması ve harfleri tanıyamaması gibi çeşitli öğrenme bozuklukları, Disleksi’nin en önemli belirtileri arasında yer alıyor. Uzmanlara göre Disleksi, toplumun büyük bir kısmı tarafından zihinsel bir yetersizlik ya da zeka geriliği olarak algılanıyor. Oysa özel eğitim desteği ve doğru yaklaşımlar ile bu öğrenme zorluğu aşılabiliyor. Son yapılan araştırmalarda ise, dünyada da her 20 çocuktan 1’inde Disleksi görülüyor.
BiTaksi kurucusu Nazım Salur’un yıllar önce hayata geçirdiği, kullanıcılarına 7/24 online market hizmeti veren Getir uygulaması, geçtiğimiz haftalarda Disleksi’ye farkındalık yaratmak için harekete geçti.
Gündemdeki gelişmeleri yakından takip eden, özellikle özel günleri atlamamaya özen gösteren marka, uygulamada yer alan kategorilerin ve ürünlerin isimlerini değiştirdi. Bir hafta boyunca sipariş vermek için
uygulamaya giren yüzlerce kullanıcı kategori ve ürün isimlerini okumakta güçlük çekti. Getir, kullanıcılarını dünyaya diyalektik bireylerin gözünden bakmaya ve yaşadıkları zorlukları deneyimlemeye davet etti.
Getir ve Disleksi Vakfı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği bu özel proje kapsamında, bir gün boyunca sipariş veren kullanıcılardan alınan getirme ücretleri, öğrenme güçlüğü çeken çocukların eğitim masrafları için vakfa bağışlandı.
Uygulama, geçtiğimiz Ekim ayında, Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne özel mama gönder butonu ile de hayvan maması sipariş eden tüm kullanıcıları için barınaklara mama bağışı yapmış, yaklaşık 100 bin hayvanın karnını doyurmuştu.
Sosyal sorumluluk yönlü bu çalışmaları ile Getir uygulaması kalpleri kazanmaya devam edeceğe benziyor.