E-Ticaret Zirvesi ve Ödülleri 28 Kasım Tarihinde Çırağan Sarayında Hibrit Olarak Düzenlenecek Katılmak İçin Tıklayın
Etkinlik Pazarlaması

Etkinlik Pazarlaması Nedir? 5 Adımda Nasıl Yapılır?

Etkinlik pazarlaması nedir? Markaların hedef kitlelerine ulaşmak için yüz yüze gerçekleştirdikleri deneyimsel bir faaliyettir. Etkileşimin yoğun olduğu etkinlik pazarlamasında , amaç marka değerinini hedef kitle üzerinde artırmaktır.

Etkinlik Pazarlamasında organizasyonlar çoğunlukla bilgilendirme, spor ve eğlence üzerine kurgulanarak  genç kitleye ulaşmayı ve  marka-müşteri  iletişimini kolaylaştırmayı hedefler.  Etkinliklerde marka ile hedef kitle arasında deneyime dayalı olarak etkileşim yoğunluk kazanırken,  markanın müşteri ile duygusal bağ oluşturması kolaylaşır. Bu tarz iletişim faaliyetlerinde hedef kitle ile sıcak temas kurulduğu için markalar daha hızlı bir şekilde hedeflerine ulaşır.

Etkinlik pazarlamasına genel olarak marka iletişimi etkinlikleri, basın toplantıları, sosyal sorumluluk içeren proje faaliyetleri, lansman etkinlikleri, üniversite etkinlikleri, kongre etkinlikleri, spor etkinlikleri, bayi toplantıları örnek verilebilir.

 

 

Etkinlik Pazarlaması Nedir?
5 Avantajı

  • Marka algısını güçlendirebilirsiniz.
  • Hedef kitleniz üzerinde marka bağlılığı oluşturabilirsiniz.
  • Satın alma kararını doğrudan etkileyebilirsiniz.
  • Deneyimsel ve duyusal pazarlama için faaliyet alanı yaratabilirsiniz.
  • Hedef kitlenizle yakın temas kurarak daha iyi tanıyabilir, hedef kitlenizle ilgili öngörüler
  • oluşturabilirsiniz.

 

Etkinlik Pazarlaması için 5 Adım

 

  • Web Sitesi Hazırlama

Etkinlik detaylarının anlık paylaşılacağı bir web sitesi, müşterilerin etkinlik ile ilgili daha fazla bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlar. Etkinliğe katılacak kişilerle ilgili verileri de bu web sitesi üzerinden toplayabilirsiniz.

 

  • Influencer Gücü

Konuyla ilgili influencerlar ile iletişime geçilerek etkinliğe katılımları sağlanabilir. Etkinliktemüşterilerinizin takip ettikleri kişilerinde olacağını bilmeleri hem etkinlik katılımını artırır hem de etkinliğin tanımını geniş bir kitleye yapmanızı destekler.

 

  • Etkinlik Görselleri

Etkinlikle ilgili görsellerin afiş, video ve sosyal medya postları olarak hazırlanması ve uygun kanallardan servis edilmesi

 

  • Hashtag Oluşturma

Sosyal medyada etkinlikle ilgili içeriklerin paylaşılması ve kolay erişilebilir olması için etkinliğe özel hashtaglar oluşturulması

 

  • Basın Bülteni Hazırlama

Basın ile paylaşılmak üzere etkinliğin ne amaçla neden, nerede , ne zaman , nasıl, kim tarafından düzenlendiğinin detaylarını içeren bir basın bülteninin hazırlanması.

  • Online Lansmanlar

Pandemi süreci sebebiyle Etkinlik Pazarlamaya biraz ara verilmiş olsa da online lansmanlar markalar tarafından hala çok tercih ediliyor. Canlı yayınlar ile ürün veya hizmetlerinin lansmanlarını yapan firmalara, Xiaomi markası örnek verilebilir.

Youtube üzerinden canlı yayın ile yeni ürünü Redmi Note 9’un lansmanı yapan marka, canlı yayın esnasında yeni ürününü çekilişle bir kişiye hediye edeceğini belirterek hedef kitleyi lansmana çekmeyi başardı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir