Doğuş SK ve İş Girişim Radore’ye %57 Ortak Oldu.

Doğuş SK Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (DGSK) ve İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş Girişim), Radore Veri Merkezi Hizmetleri A.Ş.’ye yüzde 57 oranında payla ortak oldu. İş Girişim ve DGSK şirkette eşit hisse oranıyla temsil edilecek.

Radore Genel Müdürü Z. Kubilay Akyol söz konusu ortaklığa ilişkin “Türkiye’nin iki büyük grubunu bir araya getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Ülkemizin sermaye girişimi alanındaki iki güçlü şirketi ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğinin gerek ülkemizde gerekse yurt dışında önemli başarılar sağlayacağına inanıyoruz. Bugün yaklaşık 50 kişinin çalıştığı şirketimiz, 10 bin sunucu kapasitesi ile iki binin üzerinde müşterisine veri merkezi olarak hizmet vermektedir. Girişim sermayesi fonlarının şirketlerin gelişimlerindeki öncü rolleri ve değerli tecrübeleri ile hızla ilerleyen sektörümüzde Radore’yi başarı ile çok daha ileriye taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Doğuş SK Girişim Sermayesi Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu DGSK olarak Radore ile Türkiye’deki ilk yatırımlarını gerçekleştirdiklerini vurguladı. Bilgi Teknolojileri (BT) operasyonlarının kesintisiz sürdürülebilmesine dikkat çeken Karabeyoğlu, “Teknolojinin ilerlemesine paralel olarak, işletmelerin veri trafiği arttıkça, veri merkezi işletimi BT operasyonlarının kesintisiz sürdürülebilmesi için büyük önem arz etmektedir. Radore gibi veri merkezlerinin sağladığı kesintisiz hizmet süreleri, işletmelerin veri merkezi ihtiyaçlarında dış kaynak kullanımına olan talebi artırmaktadır. Bu yeni ortaklık kapsamında yapılacak yatırımlar ile Türkiye’nin en büyük bağımsız veri merkezi olan Radore, sektördeki büyümeyi yönlendirecektir. İş Girişim ile yaptığımız ortaklıkla Radore’yi de daha başarılı noktalara taşıyacağımıza eminim” şeklinde konuştu.

“Veri merkezlerine olan talep artıyor”

Günümüzde iş modellerinden, eğlence anlayışına, iletişimden, alışveriş alışkanlıklarına kadar pek çok konuda çok hızlı bir değişim yaşandığına dikkat çeken Doğuş SK Girişim Sermayesi Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu, ortaklıkla ilgili ayrıca şu açıklamalarda bulundu: “Artık, fatura ödemelerinden market alışverişine kadar onlarca işlemi internet üzerinden yapıyoruz. Bu durum, web üzerinden hizmet veren işletme sayısının hızla artmasına neden olurken, web içeriklerini barındırarak, altyapı ve yönetim hizmeti sağlayacak büyük ve güçlü veri merkezlerini gündeme getiriyor. Bunun yanı sıra genç nüfusun teknolojiye olan yoğun ilgisi ve bu yönde ortaya çıkan tüm yenilikleri hızla tüketmesi veri merkezlerine olan ihtiyacı artırmıştır. Diğer bir ifadeyle arz-talep dengesini gözetmek üzere veri merkezi sektörü hızla büyümektedir. Gelecekte sadece Türkiye’de artan potansiyelin değil, yurt dışından gelecek ilginin de bu pazarı büyüteceğini düşünüyoruz” dedi.

radore dgskİş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ortaklığın 2013 yılında ABD Doları bazında %32 büyüyen ve 2013-2017 yılları arasında %28 büyümesi beklenen veri merkezi sektöründe gerçekleştiğine dikkat çekti. Türkiye’de kurumsal ve bireysel internet penetrasyon artışının altını çizen Özgen, “Türkiye’de internet tabanlı iş modellerinin yaygınlaşması, özellikle genç nüfusun sosyal medya, internet üzerinden video, oyun ve e-ticaret’e ilgisinin artması sonucunda olmuştur. Bu sebeple, işletmelerin hızla artan web içeriklerini barındırmak için talebin karşılanması amacı ile gerekli altyapı ve yönetim hizmeti sağlayan veri merkezlerinden dış kaynak kullanımına (outsource) yöneldiklerini gözlemliyoruz. Mevcut durumda Türkiye, Avrupa veri merkezi sektörünün en hızlı büyüyen ilk beş ülkesi arasındadır” dedi.

“Türkiye’nin, bölgesi için veri merkezi üssü olma potansiyeli yüksek”

Sadece Türkiye’de artan potansiyelin değil, yurt dışından gelecek ilginin de veri merkezi pazarını büyüteceğini paylaşan Özgen, “Ülkemizde tüketilen veri içeriğinin yüzde 70’den fazlası yurt dışındaki veri merkezlerinde tutuluyor. Bu içeriğin ülke sınırları içerisine taşınarak Türkiye’nin bölgesi için bir veri merkezi üssü olma potansiyeli, veri merkezi sektörünün önümüzdeki 5 yıl için gelebileceği noktayı ortaya koymaktadır. Bu tarz yatırımların olması, diğer yabancı yatırımcıların da Türkiye’ye bakış açılarını geliştirmekte ve sektörün olgunlaşması anlamında büyük önem taşımaktadır. Türkiye’nin geleceğine yatırım yapan İş Girişim olarak, sunucu barındırma ve kiralama hizmetlerinde en güçlü altyapıya sahip ve en başarılı firmalarından Radore için DGSK ile gerçekleştirdiğimiz ortaklığın sektöre önemli ölçüde güç katacağına inanıyoruz” dedi.

İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Hakkında:

Bir İş Bankası Grubu kuruluşu olarak 2000 yılında kurularak 2002 yılında faaliyetlerine başlayan İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (“İş Girişim”, Reuters ISGSY.IS, www.isgirisim.com.tr), Türkiye Girişim Sermayesi sektörünün öncüleri arasında yer almaktadır. İş Girişim’in yatırım stratejisi, yüksek büyüme potansiyeline sahip sektörlerde faaliyet gösteren ve sürdürülebilir rekabet avantajına sahip olan Türk şirketlerine, büyüme hedeflerini gerçekleştirmeleri için sermaye ve yönetim bilgisi sağlamak, hedeflerin gerçekleşmesi sonucunda da, yatırım yaptığı şirketteki paylarını satmaktır. İş Girişim, Sermaye Piyasası Kanunu gereği, paylarını 2004 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda arz ederek, halka açılmıştır.

Doğuş SK Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Hakkında:

Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli şirketlere yatırım yapmak amacıyla 2013 yılında kurulmuş olan Doğuş SK Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (DGSK) özellikle büyüme potansiyeline sahip ve rekabet avantajı bulunan şirketlere yatırım yapmayı hedeflemektedir. Yatırımcıları arasında Güney Kore’li SK Group ve Doğuş Grubu gibi uluslararası kurumlar bulunan DGSK, 100 milyon Amerikan Doları taahhüt edilmiş fon büyüklüğü ile kurulmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir