E-Ticaret Zirvesi ve Ödülleri 28 Kasım Tarihinde Çırağan Sarayında Hibrit Olarak Düzenlenecek Katılmak İçin Tıklayın
dijital pazarlama

Dijital Pazarlamada 10 Önemli Kitap Önerisi

İlk önce ‘Dijital Pazarlama Nerelerde Kullanılır?’ bir bakalım;

  • İnternet
  • Blog
  • E-kitaplar ve teknik sözlük
  • İnfografikler
  • Etkileşimli araçlar
  • Sosyal medya kanalları (Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram vb.)
  • Kazanılan çevirim içi kapsam (PR, sosyal medya ve incelemeler)
  • Çevirim içi broşürler ve ders kitapları
  • Marka varlıkları

 

1.Pazarlama 4.0 ( Marketing 4.0) – Philip Kotler

Teknoloji dünyası bugün o kadar hızlı ilerliyor ki, her bir değişim bir sonrakini daha da hızlandırıyor. Böyle bir ortamda ileriye doğru giderken pazarlama uzmanlarının yollarını bulmalarına yardımcı olacak bir temele ve referans noktasına sahip olmaları son derece önemlidir. Bu yönde yeni bir bilimsel temel atan Pazarlama 4.0 kitabı, dijital ve mobil geleceği icat etmeye ve anlamaya çalışan herkes için bir başlangıç noktası ve paha biçilmez bir kaynak olacaktır.

 

2.Dijital Pazarlama Stratejisi

Modern pazarlamacının ölçülebilir ve hesap verilebilir işletme başarısı için dijital medya ile stratejik düşünmeyi nasıl uygulayacağını öğrenmesi gerekir. Dijital Pazarlama Stratejisi kitabı mükemmel dijital pazarlama stratejinizi oluşturmanın her aşamasında size yön göstererek tam olarak bunları gerçekleştirmenizi sağlayacak temel unsurları kapsamakta. Kitap dijital pazarlamanın temel tekniklerinin ve platformlarının analizini içermektedir.

Kitabın içerdiği konular: sosyal medya, içerik pazarlaması, arama motoru optimizasyonu (SEO), kullanıcı deneyimi, kişiselleştirme, görüntülü reklam ve müşteri ilişkileri yönetimidir. Planlama, işletmenin ana hedefleriyle bütünleştirme ve yöneticilere sunum da dahil olmak üzere uygulama boyutuna da kitapta değinilmektedir.

3.Dijital Çağda İçerik Yönetiminin Kuralları

Pazarlamanın mükemmel içerikler sunmak olduğunu neredeyse herkes biliyor. Ancak günümüzde bundan daha fazlası gerekiyor. Mükemmel içeriğinizi, ilgi çekici, unutulmayan ve takip edilen hale getirmeniz şart. Online içerik geliştirmek sanıldığı kadar kolay değil. Elinizdeki tüm kanalların (Facebook, Twitter, Google + YouTube v.s) en etkin özelliklerini kullanarak alıcılarınıza ulaşmaya çalışmalısınız. Peki, ama nasıl? İşte Dijital Çağda İçerik Yönetimin Kuralları size bu sorunun yanıtlarını vermek için yazıldı.

 

4.Rakibini Yere Ser

Size kötü bir haberimiz var; Pazarlama zor bir iş ve giderek de zorlaşıyor. Ama geçmişin yasını tutacak ya da kendimize acıyacak vaktimiz yok. Modern hikâyeciler olarak pazarın gerçeklerine uyum sağlamak zorundayız, çünkü pazarın kendini bize uydurarak yavaşlamaya hiç de niyeti yok!

Günümüzde içerik hiç olmadığı kadar önemli, ancak mesele sadece nitelikli içerik de değil, sosyal medya platformlarına ve mobil cihazlara uygun ve nitelikli içerik. Bu gürültülü dünyada sesinizi sosyal medya platformlarının açtığı pencerelerden var gücünüzle bağırarak duyuramazsınız. Sesinizi duyurmanın yolu, gücünüzü doğru kullanmaktan ve yeni mecralara uygun farklı hikâye formlarını anlatmaktan geçiyor.

 

5.Gerçek-Zamanlı Pazarlama ve Halkla İlişkiler

Dünya şaşırtıcı bir şekilde değişiyor, artık gerçek-zamanlı bir çağda yaşıyoruz. Üstü toz tutmuş iş planları hemen-şimdi stratejisinin baskısı altında eziliyor. Siz pazarlama stratejilerinizi ve halkla ilişkiler etkinliklerinizi hazırlayıp, zaman planınıza göre uygulayana kadar günler geçiyor. Bilgi dijital kanallardan çağlayan gibi dökülürken pazarlama ve halkla ilişkileri bu yeni gerçekliği yakalamak için değişmeye zorluyor. Bu gerçek-zamanlı dünyaya uyum sağlamazsanız pazarın dışında kaldınız demektir.

 

6.Satan Reklam Yaratmak

Uzun yıllardır dünyada ve Türkiye’de metin yazarlarının, sanat yönetmenlerinin, reklam öğrencilerinin, kısacası reklam sektöründeki her alandan yaratıcının ilham kaynağı olan Satan Reklam Yaratmak, güncellenmiş ve genişletilmiş yeni baskısıyla başucu eseri olmaya devam ediyor.

Reklamcılığın klasik kitabının bu yeni baskısında
-Dijital dünyaya uygun yeni bölümler ve güncellemeler
-Sosyal medyayı ve son on yıldır filizlenen yeni platformları etkin kullanmak için öneri ve örnekler
-Reklamın bugününe ve geleceğine dair parlak öngörüler de var.

Satan Reklam Yaratmak, dopdolu içeriğiyle yaratıcılığınızı açığa çıkarmanıza, kaleminizin keskinleşmesine, ufkunuzu genişletmeye ve elbette satan reklamlar yaratmanıza yardımcı olacak.

 

7.A’dan Z’ye Pazarlama

Markalar, reklamlar, tüketiciler, iletişim araçları, dağıtım kanalları, perakendeciler kısacası pazar ve bu arada toplum, topyekün bir değişim yaşıyor. Pazarlama profesyonelleri artık yalnızca satışla değil, ürün veya hizmetin tüketiciyle temasa geçtiği her noktayla ilgilenmek zorunda. Bunu yapmak için de öncelikle kurulmakta olan yeni pazarlama dünyasına yön veren temel kavramları bilmek gerekiyor.
Pazarlama literatürünün bir numaralı ismi, modern pazarlamanın babası Philip Kotler, bu rehber kitabında Ağızdan ağza reklam’dan Zevk’e kadar pazarlamayla ilgilenen herkesin mutlaka bilmesi gereken 80 kavramı taze bir bakış açısıyla yeniden tanımlıyor.

 

8.Pazarlama İlkeleri

Günümüzün ekonomik şartları, pazarlama konularının önemini büyük ölçüde arttırmış bulunmaktadır. Pazarlama fonksiyonu dışa açılma zaruretine inanmış olan ve bu yolda çaba harcayan işletmelerimiz için de aynı derecede önem taşımaktadır. Kitaptaki bölümler şöyle sıralanabilir;

-Pazarlamanın tanımı, kapsamı, gelişimi, pazarlama anlayışı ve trendler

-Pazarlama çevresi, stratejik planlama ve pazarlamanın rolü

-Pazarlama araştırması ve bilgi sistemi

-Tüketici pazarları ve tüketici davranışı

-Endüstriyel pazarlar ve uluslar arası pazarlar

-Pazar bölümlendirme, hedefleme, konumlandırma ve satış tahminleri

-Mamul

-Fiyat

-Tutundurma (pazarlama iletişimi)

-Kişisel satış ve satış geliştirme

-Reklam ve halkla ilişkiler

-İnternette pazarlama ve doğrudan pazarlama

-Dağıtım

-Pazarlama yönetiminde organizasyon, uygulama ve denetim

-Hizmet pazarlaması

-Uluslararası pazarlama

 

9. E-Sosyal Toplum

İnterneti, yeni çağın en önemli hadisesi olarak kabul eden ve onun getirdiği faydaların muhtemel zararlarından kat be kat fazla olduğunu şiddetle savunan Jarvis’in şu sözleri teoremini özetleyebilir;
“Teşekkürler internet! Sayende her geçen gün biraz daha açık, kamusal, gerçek bir halka dönüşüyoruz. Amerika’da 750 milyondan fazla Facebook kullanıcısı, günde milyar defa kendimizden bir söz, görüntü paylaşıyoruz. Paylaşıyoruz! İşte sihirli sözcük bu. Paylaştıkça biraz daha çoğalıyoruz, atom parçalarımız sayısız parçaya ayrılıyor ve başkalarının parçalarıyla karşılaşıyor.

Birbirimizden etkileniyor ve harekete geçiyoruz. Bakın Mısır’a, Lübnan’a sizce de Facebook ve Twitter olmasaydı bugünün dünyasında bir gecede kitleler dökülebilir ve halkın devrimini gerçekleştirebilir miydi? Bizce hayır. Biz, yani “halk”a göre hayır. Çünkü internetin nimetlerini kullanan bizler kendimizi her zamankinden daha çok halk gibi hissediyoruz.

 

10.Müthiş İşler

İsminden de anlaşılacağı üzere size aslında bir değil iki kitap takdim ediyoruz. Önlü arkalı basılan bu kitabın bir tarafı işinde başarılı olan çalışanlar ve yöneticilerin günümüzün en etkili medyalarından sosyal medya aracılığıyla ortaya çıkardıkları Müthiş İşler, diğer tarafında ise, sosyal medyayı yanlış, etkisiz ve gereksiz zamanlarda kullanan çalışan ve yöneticilerin ortaya çıkardıkları Vasat hatta zaman zaman Felaket İşler anlatılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir