Özellikle pandemiden sonra hız kazanan organizasyonel tarafta şirket içi aidiyet oluşturma ve motivasyonu arttırma amaçlı kreatif etkinlikler hız kazanmaya devam ediyor. Önemli olan çalışanın markayı sahiplenmesi ve 3rd part alanalarda dahi bağlılık ile markadan pozitif bir algı ile bahsetmesi.
Kreatif pazarlama çalışmaların bir kalemi de yaratıcı reklam zihniyeti ile markaların hem imaj hem de iletişim odaklı etkinlik çalışmaları yürütmesi.
Önümüzdeki yıllarda klasik etkinlik organizasyonlarının yerini kreatif tarafa da ağırlık veren şirketlerin önde olacağını düşünüyoruz. Bizim de parçası olduğumuz yeni nesil kreatif etkinlik ajanslarının aslında bir #storyteller olarak konumlanıp markanın geçmişten günümüze gelen hikayesini, anlatılmak istenen mesajı yaratıcı bir şekilde ortaya koyması önemli olmaktadır. İşin sonucunda hikaye doğru anlatılmış mı, katılımcılara iyi bir deneyim sunulabilmiş mi, iletişim çalışması doğru yapılmış mı bunlar fark yaratan detaylar oluyor.
Marka değil hikaye satar !
Hikayesi olan her şey alıcıya bir şekilde ulaşır ve iz bırakır. Gelişen teknoloji ile dijital pazarlama hız kazanırken yaratıcılığın ayırt edici bir unsur olması kaçınılmaz. Bu nedenle iç iletişim aktivitelerinden tutun, ekip toplantıları, lansmanlar gibi bir çok etkinlikte; motto belirlemek, konsept oluşturmak ve bu doğrultuda doğru iletişim ile dijital ve sosyal medya pazarlamaları oluşturmak gibi bütünleşik bir hizmetten söz ediyoruz. Belirlenen konsept marka imajı ile bütünlük oluşturmalı, kullanılan dil markayı yansıtmalı, tasarım detayları fark yaratmalı. Bu da arka planda yoğun bir çalışmanın ve kreatif bir ekibin yaratıcılığı ile mümkün hale geliyor.
Konsept etkinlikler
Vizyon sahibi birçok marka bu konuda üzerine düşen sorumluluğu alıyor ve etkinlik planlarken fark yaratmak istiyor. ‘’Mars Logistics’’ de onlardan bir tanesi. Marka için #geceninyıldızı mottosu ile gerçekleştirdiğimiz etkinlikte hedef, çalışanların eğlenceli vakit geçirmeleri ve bu vesile ile marka ile gönül bağı oluşturabilmeleriydi. Aynı zamanda çalışanların birbirleri ile daha iyi iletişim kurabileceği ve sosyal bağlarını güçlendirebileceği alanlar yaratmak verimlilik ve memnuniyet düzeyini arttıracağı için uzun vadede şirketin başarısını olumlu yönde etkileyecekti. Bu bilinçte olan birçok firma ile çalıştık. Türkiye’nin lojistik devi Mars Logistics de bu bilinç ile ilerleyen paydaşlarımızdan biri oldu.
Bu etkinlikler genelde şirket içi çalışan motivasyonunu yükseltmeye ve verimliliği arttırmaya yönelik olan çalışmalar oluyor. Özellikle pandemi sonrasında ihtiyaç duyulan bu etkinlikler ile şirketlerin en önem vermesi gereken konulardan biri aidiyet hissi yaratmak olmalı. Özellikle Z kuşağı çalışan beklentisi genelde marka ile duygusal bir bağ kurma ile eşdeğer ilerliyor ve marka ile gönül bağı oluşan kişiler uzun süre yüksek bir motivasyon ile bağlılıklarını devam ettirebiliyorlar. Bu doğrultuda firmalar vizyon belirleyip bu tarz etkinliklere zaman ve bütçe ayırdıklarında aslında çalışan verimliliğine uzun dönemli bir yatırım yapmış oluyorlar. Çünkü iletişim içte başlar ve dışa yansır..
Genelde firmaların marketing ya da ik ekipleriyle bir araya gelip öncelikle etkinlik hedefini çıkartıyoruz. Sonrasında bu doğrultuda iletişimin her kanalını göz önünde bulundurarak, digital ve offline mecralarda tüm aşamaları planlıyoruz. En önemlisi de yapılan tüm çalışmaların geri dönüşlerinin alınması ve değerlendirilmesi aşaması. Bir sonraki etkinlikte bizleri koyduğumuz hedefin üzerine taşıması açısından katılanların feedbacklerini almak, geri bildirimlerini ve memnuniyetlerini ölçümlemek oldukça önemli olmakta. Bu vizyon ile gündemdeki yenilikleri takip ederek interaktif iletişim çalışmalarını yürütüp, bu doğrultuda firmaların belirledikleri hedeflere ulaşmalarını sağlıyoruz.